Om Mangholm


Gården Mangholm er et økologisk landbrug, der drives af familien Hage. Tine Hage er den daglige leder.

Driften på Mangholm er fokuseret på bevaring af de gamle danske husdyrracer, naturpleje og formidling. Vi driver jorden nænsomt på naturens præmisser og har stor fokus på biodiversitet, dyrevelfærd og kvalitetsråvarer.

Gården er åben lørdag og søndag kl. 10-16. Her sælges en bred vifte af gårdens egne produkter som kød, mel, grøntsager, øl, æg og uld.

IMG_1156

 

Besøg

Fra foråret kan man komme og besøge gården og dyrene fredag (15-18), lørdag og søndag (10-15), hvor gårdbutikken også holder åbent. Her er man velkommen til at gå rundt på egen hånd og se på dyrene. Kom ind i gårdbutikken og få en snak med Tine, der meget gerne vil fortælle om driften.

Her er der også mulighed for at købe en kop kaffe, en is eller saft og sætte sig på gårdspladsen i solen og nyde de fredelige omgivelser.

IMG_1393

De gamle husdyrracer

Den alsidige drift på Mangholm egner sig fint til bevaring af de gamle husdyrracer. Det er nøjsomme dyr med deres naturlige instinkter i behold. Vi har de gamle Røde Danske Malkekøer, Ertebøllefår, Danske Landhønshøns og Gamle Danske Sortbrogede Landracesvin. Desuden har vi Danske Landænder, Islandske heste, en hund og katte.

 

Grøntsager

I køkkenhaven dyrkes mange forskellige grøntsager, der sælges i gårdbutikken og til lokale supermarkeder og restauranter.

 

 

Korn

På Mangholm dyrker vi forskellige kornsorter som Ølandshvede, havre, rug og byg. Vi forarbejder hveden til mel i vores eget gårdmølleri, og får lavet gryn af havren. Mel og gryn sælges i gårdbutikken og til supermarkeder i hele landet. Ligeledes leverer vi gryn og mel til storkøkkener og restauranter.

Desuden dyrker vi vinterfoder og en masse hø til alle dyrene.

 

Gårdbutik

I butikken kan man købe en lang række ef vores egne varer, samt varer fra andre lokale producenter. Her sælger vi årstidens frugt og grønt, krydderurter, kød, mel, mælk, æg, kaffe, øl og vand osv osv.

 

Skole- og Folkehaver

På Mangholm har Alsønderup Skole anlagt skolehaver, og andre interesserede kan leje et stykke jord til at dyrke sine egne grønsager.

 

 

Vandrestier

Vi har etableret nogle enkle naturstier på ejendommen, som man kan benytte i åbningstiden.

 

Hunde

Hunde må ikke medtages på vandrestierne, og skal være i snor under hele besøget – eller helst vente i bilen. Vi har løsgående høns og andre smådyr.

 

EU støtte

Mangholm modtager Økologisk Arealtilskud til at drive vore landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at vi har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Billede_EU_flag

Skærmbillede 2017-04-01 kl. 15.51.45