Privatlivspolitik


Privatlivspolitik

Mangholm

Opdateret: 14/8/16

Privatlivspolitikken er gældende for:

Mangholm

Hillerødvej 20,

3400 Hillerød

mangholm.net


 

1. Beskyttelse af privatlivet

Med Mangholms privatlivspolitik ønsker vi at forklare, hvordan vi indsamler, bruger og beskytter de personoplysninger, vi har om dig. Privatlivspolitikken beskriver også dine muligheder for at få indsigt og revidere i oplysningerne. Det er Mangholms målsætning at beskytte dine personlige oplysninger, uanset hvorfra de indsamles, videregives eller opbevares.

Personlige oplysninger forstås som oplysninger, der kan bruges til at identificere en person. Dvs. for- og efternavn, privatadresse eller anden fysisk adresse, e-mailadresse eller andre kontaktoplysninger, uanset om de vedrører personens private bopæl eller arbejdsplads.

 

2. Indsamling og anvendelse af information

Som hovedregel kan du besøge mangholm.net uden at afgive personlige oplysninger om dig selv. Du kan dog vælge selv at afgive visse personlige informationer om dig selv, f.eks. din email adresse hvis du ønsker at abonnere på et nyhedsbrev, navn, adresse og telefonnummer hvis du køber noget på siden (i form af bestillinger m.m.) eller øvrige ændringer på en side. Hvordan vi indsamler og anvender de personlige oplysninger, du selv afgiver, er nærmere beskrevet i underafsnittet om Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer.

Udover den information, som du selv afgiver til os, afgiver din computer automatisk nogle data, som vi indsamler til f.eks. statistisk brug. Disse informationer, samt hvordan vi anvender dem, er nærmere beskrevet i underafsnittet om Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer.

 

2.1 Indsamling og anvendelse af automatisk afgivne informationer

Besøger du mangholm.net for at læse eller downloade materiale, indsamler og gemmer vi den information, som din computer automatisk afgiver. Informationen samles i en såkaldt serverlog og omfatter

  • tidspunktet for dit besøg på hjemmesiden
  • adressen (URL) på den besøgte side
  • din IP-adresse
  • domænenavn
  • browsertype
  • operativsystem (afhængig af din browser)
  • URL på referencesiden (den side du kommer fra afhængig af din browser) og
  • forbindelsestype (modem, ISDN, ADSL, etc.)

Din IP-adresse kan hjælp fra din internetudbyder kan kobles direkte til din fysiske adresse, og dermed bruges til at linke husstanden til internetadfærden. IP-adressen betragtes derfor som personlig information, som i henhold til persondataloven skal beskyttes på samme måde som anden personhenførbar information.

De nævnte informationer bliver indsamlet til brug for statistiske formål. Vi bruger og analyserer informationen på, så vi kan identificere trends og brugsmønstre på vores hjemmeside. Informationerne bliver kun koblet med personlig information om en bruger af mangholm.net, hvis undersøgelser på juridisk grundlag i forbindelse med kriminalitet og sikkerhedsbrud kræver det.

 

2.2 Indsamling og anvendelse af personligt afgivne informationer

Det kan være nødvendigt som bruger af en hjemmeside selv at afgive personlige informationer for at få en given services. For eksempel kan du ikke få adgang til din årsopgørelse hos SKAT uden at du på forhånd har identificeret dig (via digital signatur eller tast-selv kode) over for SKAT. Du er således nødt til frivilligt at afgive information om din identitet før du kan få adgang til servicen. Ligeledes er det også nødvendigt at afgive din e-mail adresse, før du kan benytte dig af en nyhedsbrevsservice. Har servicen ikke din e-mail adresse, kan brevet jo ikke sendes ud. Efterfølgende er listet de services vi tilbyder på mangholm.net, hvilke informationer vi indsamler i forbindelse hermed, samt hvordan vi behandler dem.

 

KONTAKT VIA E-MAIL

Hvis du kontakter os via e-mail, anbefaler vi, at du bruger sikker og krypteret kommunikation som du opnår ved at benytte vores kontakt-modul eller ved skrive privat til os (se nederst i denne privatlivspolitik). Vi bruger kun dine personlige data i e-mailen til at besvare din henvendelse og for at kunne give dig den ønskede information. Hvis din henvendelse vedrører en konkret sag, eller henvendelsen giver anledning til at oprette en sag, bliver den arkiveret elektronisk på sagen. Sagens dokumenter vil være omfattet af reglerne i offentligheds- og forvaltningsloven på linje med Mangholms øvrige korrespondance. Mangholm indsamler aldrig supplerende oplysninger om dig fra tredjemand.

Ønsker vi at bruge dine oplysninger til et formål, der ikke er i overensstemmelse med det specificerede eller med lovmæssig hjemmel, indhenter vi dit samtykke. Du kan til enhver tid tilbagekalde et samtykke ved at kontakte tine@mangholm.net.

Hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, gemmer vi din e-mailadresse. Du kan til hver en tid afmelde nyhedsbrevet. Når du opsiger abonnement slettes oplysningerne om dig.

 

ONLINE HANDEL

Online handel på mangholm.net foregår gennem en sikker og krypteret SSL forbindelse. Selve betalingen foregår gennem ePays betalings-modul, og her gælder vores privatlivspolitik ikke længere. Derfor henviser vi dig til at læse ePays privatlivspolitik.

Under bestilling af varer kræver vi følgende personligt afgivne informationer: Navn, e-mail, og telefonnummer. Disse oplysninger bliver udelukkende brugt til identifikation og eventuel kommunikation mellem Mangholm og kunde. Informationerne er frivillige, men kræves for at bestille et produkt fra os. Ønsker du at kontrollere de mulige oplysninger vi opbevarer om dig, henvises du til punkt 6.

 

3. Brug af cookies

Mangholm bruger cookies på mangholm.net. Cookies er digitale informationspakker, som lagres på din harddisk.

 

PER-SESSIONCOOKIES

”Per-session”-cookies lagres kun i hukommelsen på din browser. De slettes, hver gang du lukker din browser.

Per-sessioncookies virker på den måde, at brugernes browser får tildelt et tilfældigt id-nummer. Når brugerne navigerer rundt på netstedet, kan man ved at følge id-numrene studere klikadfærden. Det tilfældige id-nummer er ikke forbundet til de enkelte brugers ip-adresse eller andet, der kan identificere brugeren. Ved at studere en masse brugeres adfærd kan man se, hvordan brugerne interagerer med netstedet. Derudfra kan navigationen og indhold designes på en måde, der forbedrer indeholdet på netstedet og dermed også oplevelsen.

Per-session cookies respekterer brugernes privatliv ved ikke at linke adfærden med personlig information. Der genereres altid en ny sessioncookie for hvert besøg, og per-sessioncookies ikke kan læses af andre webservere.

Du kan slå brugen af cookies fra i din browser. Det har ikke betydning for din oplevelse af mangholm.net.

 

PERSISTENTE COOKIES

En ”persistent” cookie ligger permanent på din computer. Cookien bruges til at genkende din computer, når du besøger mangholm.net, og den kan dermed forbedre din anvendelse af vores hjemmeside. Cookien ligger på din maskine indtil udløbsdatoen, eller til du selv sletter den. Mere permanent er den altså ikke.

Du kan slå brugen af cookies fra i din browser, men det vil muligvis betyde, at visse tjenester på mangholm.net ikke fungerer fuldt ud. Vi forbinder ikke information, der er gemt i en brugers cookie med andet personlig information om brugeren.

 

TYPER AF COOKIES

En cookie kan endvidere deles ind i 1. parts cookies og 3. parts cookies alt efter hvem, der placerer cookie’en på hjemmesiden.

1. parts cookies er de cookies, der placeres af ejeren af hjemmesiden, der er den som brugeren umiddelbart interagerer med. 3. parts cookies er dem som placeres på hjemmesiden af en 3. mand, hvor denne eller andre får adgang til den data, der indsamles.

 

3.1 Benyttelse af 1. parts cookies

Hjemmesiden benytter 1. parts cookies til:

  • At generere statistikker om hjemmesidens brugeres adfærd i et forsøg på at forbedre oplevelsen fremover
  • At memorere visse indstillinger på siden, såsom afvisning af pop-up vinduer m.m.

 

3.2 Benyttelse af 3. parts cookies

Tredjeparts cookies på hjemmesiden tilhører Google Analytics.

Hjemmesiden benytter Google Analytics’ 3. parts cookie til at opnå indsigt om sidens besøgende, herunder køn, aldersgruppe samt interessekategori, i det omfang Google besidder disse (læs mere om Googles indsamling og videregivelse af data). Vær opmærksom på, at disse oplysninger ikke er personlige, og ikke hverken kan eller må benyttes til at opnå sådanne detaljer om besøgende.

Ønsker du ikke at afgive disse informationer kan du følge dette link til Googles opt-out mulighed.

 

4. Links

Mangholms hjemmeside indeholder links til information, der er skrevet og vedligeholdt af andre offentlige og/eller private institutioner. Klikker du på et link til en anden hjemmeside, forlader du Mangholms hjemmeside. Hermed gælder vores privatlivspolitik ikke længere, hvorfor du bør læse eksterne parters privatlivspolitik.

 

5. Videregivelse af oplysninger

Enhver form for registrering på mangholm.net er valgfri. Vælger du ikke at registrere dig eller afgive personlig information, kan du stadig bruge mangholm.net. Der kan dog være tjenester, som du ikke har mulighed for at få den fulde udnyttelse af.

Personoplysninger på mangholm.net videregives kun til interne afdelinger i Mangholm for at opfylde supportforpligtigelser. Mangholm videregiver kun personlige data til myndighederne i den udstrækning, lovgivningen kræver det.

Mangholm videregiver aldrig personoplysninger til øvrige tredjeparter.

 

6. Kontrol med personlig information

Du kan til enhver tid spørge os, om vi opbevarer personlig information om dig, og du kan også bede om at få en kopi af de personlige data, vi har om dig. Før vi sender personlig information til dig, vil vi bede dig om at identificere dig. Kan du ikke bevise din hævdede identitet, forbeholder vi os retten til at nægte at sende dig personlig information. Du kan selvfølgelig bede om begrundet svar for denne handling og udfordre svaret.

Vi vil gøre en stor indsats for at sende dig den ønskede information indenfor rimelig tid, og vi afholder omkostninger i forbindelse med at sende dig dine data. Du kan på ethvert tidspunkt anmode om, at vi sletter eller retter din personlige information i vores registreringer.

Kontakt tine@mangholm.net for anmodninger af ovenstående karakter, eller skriv til os på følgende adresse:

 

Mangholm

Hillerødvej 20,

3400 Hillerød

mangholm.net

Der kræves dog bevis for din hævdede identitet.

 

7. Sikkerhed i informationsindsamling og -lagring

Mangholm anbefaler, at du anvender sikker kommunikation i din korrespondance med os, især hvis din henvendelse indeholder personlige oplysninger. Det gøres ved at signere og kryptere e-mails til os. Se nederst i denne politik, hvordan du gør.

Vi har endvidere med baggrund i Statens standard for informationssikkerhed (DS 484) implementeret en sikkerhedspolitik med tilhørende procedurer og teknik. Det har vi gjort for at sikre de personlige data mod:

  • uautoriseret adgang
  • ukorrekt brug, genbrug eller offentliggørelse
  • uautoriseret modifikation
  • ukorrekt sletning eller tab

Alle vore medarbejdere, som har adgang til, eller er associeret med behandling af personlige oplysninger, er forpligtiget til at respektere vores besøgendes personlige data.

 

8. Klager over informationsindsamling og – anvendelse

Mangholm er underlagt persondatalovens bestemmelser om behandling af personlige oplysninger. Persondataloven administreres af Datatilsynet. Oplever du en krænkelse af dit privatliv under brug af mangholm.net, eller ved anden interaktion med Mangholm, kan du klage til Datatilsynet over Mangholm praksis.

Datatilsynets kontaktoplysninger fremgår nedenfor.

Datatilsynet

Borgergade 28, 5.

1300 København K

Telefon: 3319 3200

Fax: 3319 3218

E-post dt@datatilsynet.dk

http://www.datatilsynet.dk

 

9. Ændring og opdatering af privatlivspolitikken

Du kan altid øverst i vores privatlivspolitik se, hvornår politikken sidst er opdateret og/eller ændret.

 

10. Spørgsmål til privatlivspolitikken

Hvis du har spørgsmål til vores privatlivspolitik, vores indsamling af data eller vores behandling af informationer, kan du altid rette henvendelse til os på:

Mangholm

Hillerødvej 20,

3400 Hillerød

mangholm.net

E-mail: tine@mangholm.net

Mrk.: Privatlivsspørgsmål

 

Klik her for at læse vores handelsbetingelser.