Om Mangholm


Gården Mangholm er et økologisk landbrug, der drives af familien Hage. Tine Hage er den daglige leder. Driften på Mangholm er fokuseret på bevaring af de gamle danske husdyrracer, naturpleje og formidling. Vi driver jorden nænsomt på naturens præmisser og har stor fokus på biodiversitet, dyrevelfærd og kvalitetsråvarer.

I åbningstiden sælges en bred vifte af gårdens egne produkter som eget mel, grøntsager, øl, æg, uldgarn, garvede lammeskind og mange andre gode sager. Dog har vi ikke altid alle produkter på hylderne på samme tid.

IMG_1156

Besøg

I besøgssæsonen er man velkommen til at gå rundt på egen hånd og se på dyrene.

Her er der også mulighed for at købe en is, saft eller lokal øl og sætte sig på De gamle husdyrracer

Den alsidige drift på Mangholm egner sig fint til bevaring af de gamle husdyrracer. Det er nøjsomme dyr med deres naturlige instinkter i behold. Vi har de gamle Røde Danske Malkekøer, Ertebøllefår og Danske Landhønshøns. Desuden har vi Danske Landænder, Islandske heste, en hund og katte.

Grøntsager

I køkkenhaven dyrkes mange forskellige grøntsager, der sælges i gårdbutikken og til lokale supermarkeder og restauranter.

Korn

På Mangholm dyrker vi forskellige kornsorter som Ølandshvede, havre, rug og byg. Vi forarbejder hveden til mel i vores eget gårdmølleri, og får lavet gryn af havren. NB: vi har ikke vores egen mel eller gryn til salg endnu, det forventer vi kommer i okt/nov.

Desuden dyrker vi vinterfoder og en masse hø til alle dyrene.

Gårdbutik

I butikken kan man købe en lang række ef vores egne varer, samt varer fra andre lokale producenter. Her sælger vi årstidens frugt og grønt, krydderurter, evt. æg, kaffe, øl og vand osv osv.

Skole- og Folkehaver

På Mangholm har vi åbent for besøg fra skoler.

Vandrestier

Vi har etableret nogle enkle naturstier på ejendommen, som man kan benytte i åbningstiden.

Hunde

Hunde må ikke medtages på vandrestierne, og skal være i snor under hele besøget – aller helst vente i bilen. NB: Gårdens egen hanhund er løs (men er meget venlig) og kan godt være lidt skeptisk ved møde med andre han-hunde. Vi har løsgående høns og andre smådyr.

EU støtte

Mangholm modtager Økologisk Arealtilskud til at drive vore landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at vi har været i stand til at opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne: Danmark og Europa investerer i landdistrikterne.

Billede_EU_flag

Skærmbillede 2017-04-01 kl. 15.51.45